Znanstveniki večih različnih raziskovalnih inštitucij v ZDA so pregledali podatke pediatrov o skoraj 200 otrocih z diagnosticirano intoleranco na kravje mleko in alergijo na arašide oziroma oreške. Izkazalo se je, da so otroci z laktozno intoleranco opazno nižji od drugih otrok, kar je z leti vedno bolj izrazito. Vendar raziskovalci opozarjajo, da so alergije na živila pogosto združene tako med seboj kot tudi z bolezenskimi stanji kot je npr. astma, zato težko govorimo o pravih vzrokih za nižjo rast. Omejevanje prehrane v tej populaciji je vedno manjše z dostopnostjo vedno širše ponudbe živil brez posameznih alergenov.
Najraje berete
Oznake
Morda vas zanima tudi

Vnos hranil v programu polnovrednega rastlinskega življenjskega prehranjevanja
Meta Galjot17. oktobra, 2023

Je za pojav miokardnega infarkta krivo pomanjkanje vitamina E?
Meta Galjot13. februarja, 2023