Američani ugotavljajo, da se v ZDA vsake tri minute pripeti s hrano povezana alergijska reakcija, zaradi katere mora prizadeta oseba poiskati zdravniško pomoč. Trenutna doktrina veleva, da se morajo alergiki izogibati prehrani, ki povzroča reakcije. A to se bo morebiti v prihodnosti spremenilo.

Nedavno so ameriški raziskovalci odkrili seve črevesnih bakterij, ki otroke ščitijo pred razvojem alergij na hrano. Identificirali so mikrobe, ki so povezani z obrambo telesa in tiste, ki alergije povzročajo. Z doziranjem »dobrih« bakterij je tako možno okrepiti imunski sistem, da preprečuje pojav alergije. Svoje domneve so testirali na miših in otrocih, med katerimi jih je imelo 56 izkušnje z alergijo na hrano, 98 pa jih je bilo popolnoma zdravih.

Vir: Azza Abdel-Gadir, Emmanuel Stephen-Victor, Georg K. Gerber, Magali Noval Rivas, Sen Wang, Hani Harb, Leighanne Wang, Ning Li, Elena Crestani, Sara Spielman, William Secor, Heather Biehl, Nicholas Dibendetto, Xiaoxi Dong, Dale T. Umetsu, Lynn Bry, Rima Rachid, Talal A. Chatila. 2019. Microbiota therapy acts via a regulatory T cell MyD88/RORγt pathway to suppress food allergy. Nature Medicine.