Starejše ženske, ki uživajo več kot enega ali dva obroka rib na teden, lahko dobijo dovolj omega 3 maščobnih kislin za uravnoteženje vpliva onesnaženega zraka na možgane. Med starejšimi ženskami, ki živijo na močno onesnaženih območjih, so tiste z najnižjim vnosom omega 3 maščobnih kislin utrpele največ krčenja možganov. Omega 3 maščobne kisline sodelujejo pri zmanjševanju vnetij in ohranjajo možgansko strukturo med staranjem. Prav tako zmanjšujejo škodo na možganih, ki jo povzročajo nevrotoskini kot sta svinec in živo srebro. V novi raziskavi pa so preučevali zaščito pred nevrotoskini kot so drobni delci v onesnaženem zraku.
V študijo so vključili 1315 žensk s povprečno starostjo 70 let brez demence na začetku raziskave. Ženske so izpolnile vprašalnik o prehrani, fizični dejavnosti in zdravstvenem stanju, potem pa so jim preiskali kri. Merili so količino omega 3 maščobnih kislin v eritrocitih ter jih nato na podlagi tega razdelili v 4 skupine. Njihov domač naslov so uporabili za izračun izpostavljenosti onesnaževanju zraka. Udeleženkam so z magnetno resonance slikali možgane. Prav tako so upoštevali starost, izobrazbo, kajenje in druge faktorje, ki bi lahko vplivali na krčenje možganov. Ugotovili so, da imajo ženske z najvišjimi vrednostmi omega 3 maščobnih kislin v krvi večji volumen bele možganovine ter hipokampusa.