V torek, 18. septembra 2018, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala ustanovna seja Združenja za prehranska dopolnila, ki bo delovalo pod okriljem Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij.

Seje so se udeležili predstavniki različnih gospodarskih subjektov: Aglea d.o.o., Algena d.o.o., Ars Pharmae d.o.o., Avemed d.o.o., Bayer d.o.o., Bimedia d.o.o., Droga Kolinska d.d., Fitosan d.o.o., Flora d.o.o.,  Sanofarm d.o.o., Lekarna Dobrova, Medex d.o.o., Medis d.o.o., MycoMedica d.o.o., Novi val d.o.o., RES-PONS d.o.o., Valens Int., d.o.o. in VI-DA Studio d.o.o.

Na GZS pravijo, da visoka udeležba predstavnikov podjetij na ustanovni seji Združenja kaže na pomembnost ter kompleksnost problematike prehranskih dopolnil ter na željo podjetij po sodelovanju, povezovanju, kar bo imelo pozitiven vpliv tudi na lojalnost konkurence na trgu. Vsa vključena podjetja so namreč mnenja, da lahko z združitvijo ter medsebojnim sodelovanjem izzive postavijo na skupni imenovalec, lažje poiščejo rešitve oziroma s soglasnimi predlogi postanejo enakovreden sogovornik v odnosu do vladnih in nevladnih organizacij doma in v tujini.

Za predsednico Združenja za prehranska dopolnila je bila na seji izvoljena mag. sci. Martina Puc, direktorica podjetja RES-PONS d.o.o., ki upravlja s spletnim mestom pretehtajte.si, za podpredsednico pa Ana Mikuž, direktorica podjetja Avemed d.o.o.