Maščobe in maščobne kisline imajo pomembno vlogo v naši prehrani, pogosto pa se pojavljajo tudi kot sestavina prehranskih dopolnil. E-publikacija Maščobne kisline in olja kot glavna sestavina prehranskih dopolnil opredeljuje njihov pomen, sestavo, način pridobivanja in vlogo v prehranskih dopolnilih na slovenskem trgu. Podrobneje razišče sledeče teme:

  • Vloga maščob in maščobnih kislin
  • Ribja olja in olja iz morskih organizmov
  • Alge kot vir dolgoverižnih večkrat nenasičenih maščobnih kislin
  • Rastlinska olja

Publikacija je nastala v okviru projekta Po kreativni poti do znanja 2017/2018, v katerem smo sodelovali skupaj z Biotehniško fakulteto in Zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in ki so ga sofinancirali Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS ter Evropski socialni sklad.

Publikacija je na voljo tukaj.