Tako za potrošnika prehranskih dopolnil kot za raziskovalce teh izdelkov na trgu je pomembno, da so sestavine in količine prehranskih dopolnil jasno in nedvoumno opredeljene.

V okviru projekta Po kreativni poti do znanja 2016/2017, v katerem smo v letošnjem letu sodelovali skupaj z Biotehniško fakulteto in Zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani ter Institutom Jožef Stefan in ki so ga sofinancirali Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS ter Evropski socialni sklad, je kot eden izmed rezultatov nastal tudi tekst Alge kot glavna sestavina prehranskih dopolnil.

V e-publikaciji Alge kot glavna sestavina prehranskih dopolnil smo opredelili:

  • Osnovne značilnosti alg (poimenovanje alg, značilnosti alg v prehranski industriji)
  • Vlogo alg v prehrani (glavni predstavniki, barvila)
  • Vlogo alg kot vira hranil
  • Gojenje alg v različnih sistemih
  • Vlogo alg v prehranskih dopolnilih

Publikacija je namenjena vsem, ki tržijo prehranska dopolnila, pa tudi ozaveščenim uporabnikom.

E-publikacijo najdete tukaj.