Na podlagi spremljanja neželenih učinkov uživanja živil in prehranskih dopolnil (t.i. nutrivigilanca), je NIJZ pripravil tudi prispevek o previdnosti pri uživanju sladkega korena. Gre za priljubljeno sladilo, ki se uporablja pri proizvodnji pijač, sladkarij, pekovskih izdelkih, zdravilih rastlinskega izvora, pa tudi v prehranskih dopolnilih.

Iz sladkega korena (Glycyrrhiza glabra L.) pogosto pridelujejo tudi izvleček, ki je bogat s flavonoidi. Ekstrakt se imenuje »Glavonoid«, ki se v EU lahko trži kot novo živilo. Proizvodov s tovrstnim izvlečkom ne smejo uživati nosečnice, doječe matere ter otroci in mladostniki. Dnevno je priporočeno uživati maksimalno 120 mg Glavonoida.

NIJZ opozarja, da je pri uporabi izdelkov, ki vsebujejo sladki koren, potrebna previdnost. Pred jemanjem kakršnih koli prehranskih dopolnil se posvetujte s strokovnjakom in zaupajte le preverjenim proizvajalcem.